Kinderdagverblijf Den Dolder: Lokomotiefje | Kind & Co

Kinderdagverblijf Den Dolder: Lokomotiefje

 1. Methode Piramide

  Het kinderdagverblijf werkt met de Piramide methode. Deze methode stimuleert de brede ontwikkeling van het kind door actief spel.

Waar ligt kinderdagverblijf Lokomotiefje?

Kinderdagverblijf Lokomotiefje is gevestigd binnen het IKC (Integraal Kindcentrum) in Den Dolder. Naast het kinderdagverblijf en de peutergroep, hebben wij ook een buitenschoolse opvang in hetzelfde pand. Kinderdagverblijf en peutergroep Lokomotiefje maakt gebruik van een ruime en lichte groepsruimte met een eigen ingang. Vanuit de groepsruimte kijk je naar de prachtige natuur die de omgeving van de school biedt. In de groepsruimte zijn diverse hoeken ingericht waar kinderen verschillende activiteiten kunnen ondernemen. De peutergroep heeft een eigen buitenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Kinderdagverblijf en peutergroep Lokomotiefje volgen de VVE methode Piramide.

Wat biedt kinderdagverblijf Lokomotiefje?

Binnen kinderdagverblijf Lokomotiefje vangen wij kinderen op van 2 tot en met 4 jaar. Kinderdagverblijf Lokomotiefje werkt samen met peutergroep Lokomotiefje – het enige verschil zijn de opvangtijden. Kinderen die gebruik maken van het kinderdagverblijf kunnen opgevangen worden van 7.30 tot 18.30 uur en kinderen van de peutergroep worden opvangen van 8.30 tot 12.00 uur.

Wanneer de basisschoolperiode in zicht komt, betekent dit een hele nieuwe fase. Spannend voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Wij willen kinderen én ouders zo goed mogelijk ondersteunen en voorbereiden op deze nieuwe periode. Door nauw samen te werken met basisschool De Kameleon weten we wat daar speelt en wat er nodig is voor de stap naar de basisschool. Met deze peutergroep biedt onze kinderopvang kinderen een nog betere voorbereiding en doorstroom naar de basisschool. We gaan onder andere aan de slag met de fijne motoriek, taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen vanaf 3 jaar gaan ’s ochtends samen met een pedagogisch medewerker kijken en spelen bij de kleuterklassen.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Pedagogisch beleid

De basisdoelen en speerpunten van ons pedagogisch handelen.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Schroder vd Kolklaan 1
  3734 VH Den Dolder
  Tel. 06 – 252 601 87
  LRKP 121982634

  Maandag
  07.30 – 18.30 uur
  Dinsdag
  07.30 – 18.30 uur
  Woensdag
  gesloten
  Donderdag
  07.30 – 18.30 uur
  Vrijdag
  07.30 – 18.30 uur

  Leonie van Duren
  clustermanager
  tel. 06 - 131 784 76
  l.vanduren@kindenco.nl
  Nadine Roelofs
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 345 510 36
  n.roelofs@kindenco.nl
  Jacqueline van Woudenberg
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 110 775 23
  j.vanwoudenberg@kindenco.nl