Samen sterk! | Kind & Co

Samen sterk!

Click here for English

Vanwege de afgekondigde lockdownmaatregelen zijn onze locaties voor reguliere opvang vanaf woensdag 16 december 2020 tot maandag 8 februari 2021 gesloten. In de lockdown periode bieden we alleen noodopvang aan kinderen van ouders in cruciale beroepen en aan kwetsbare kinderen. Zodra we weer reguliere opvang mogen aanbieden dan bent u meer dan welkom op onze locaties. Op onze website houden wij u op de hoogte.

Ons beleid
De gezondheid en veiligheid van ouders, kinderen en onze medewerkers staan voorop. We volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en De Brancheorganisatie Kinderopvang. Deze richtlijnen hebben we onder meer in ons eigen hygiëneprotocol opgenomen dat voor elke locatie geldt. Ook hebben we ons eigen Kind & Co coronateam dat op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen. We delen deze ontwikkelingen tijdig met ouders en onze medewerkers. Ook op de locaties maken we onze richtlijnen visueel zichtbaar voor ouders en medewerkers door middel van posters, vloerstickers en andere communicatiemiddelen.

Communicatie met ouders en kinderen tijdens de lockdown
Tijdens de eerste lockdown was het gemis tussen de pedagogisch medewerkers en de kinderen enorm. Gelukkig wisten onze pedagogisch medewerkers op creatieve wijze het contact tussen hen en de ouders en kinderen goed te onderhouden.
Ook nu houden zij op verschillende manieren contact. Zo lezen ze de kinderen voor via beeldbellen, versturen ze nieuwsbrieven, maken ze knutselpakketten en gaan ze spontaan langs de deuren om de kinderen cadeaus te geven bij verjaardagen of gewoon als verrassing. Op deze pagina zijn een aantal van deze mooie initiatieven uitgelicht.

Meer informatie
Op de website van het RIVM leest u alle actualiteiten over het coronavirus en op de site van de Rijksoverheid vindt u ook meer informatie over de lockdownmaatregelen.

Heeft u vragen over de inschrijving van uw kind op één van onze locaties? Neem dan contact op met onze medewerkers via 030 – 600 47 50 of per mail: planning@kmnkindenco.nl

Voor overige vragen kunt u mailen naar info@kmnkindenco.nl

Het zijn roerige tijden, maar samen staan we sterk!

Praten met je kind over corona: hoe doe je dat?

Vindt u het lastig om aan uw kind(eren) uit te leggen wat er precies aan de hand is? In dit artikel van NPO Radio 1 geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve advies over hoe met kinderen over corona te praten.

Ook samen sterk tijdens corona

Puk brengt bezoek aan peuters van peutergroep Zwaluw in Veenendaal

De pedagogisch medewerkers van peutergroep Zwaluw in Veenendaal zijn samen met Puk bij de kinderen thuis langs geweest om te kijken hoe het met ze gaat en om een kleinigheidje langs te brengen. Want ze worden zo gemist! Gelukkig mogen ze snel weer komen spelen.

Kinderen thuis bezoeken met BSO Ridderhof in Vreeland

De pedagogisch medewerkers en kinderen van de noodopvang op BSO Ridderhof in Vreeland zijn langs de deuren gegaan bij de kinderen die nu niet naar de BSO kunnen komen. Ze werden allemaal verrast met kleine cadeautjes en ballonnen. Het was één groot feest om elkaar weer even te kunnen zien!

Tasjes voor de kinderen van kinderdagverblijf Tinkelbel in Woerden

De pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijf Tinkelbel in Woerden hebben tasjes samengesteld voor de kinderen die niet naar de noodopvang kunnen komen. Deze tasjes hebben ze samen met de kinderen van de noodopvang rondgebracht. Het tasje staat in het teken van het boek van de Nationale Voorleesdagen; ‘Coco kan het’ en is gevuld met een vogelhuisje, […]

Post voor de kinderen van BSO de Triangel in Gouda

Ook tijdens de lockdown doen de pedagogisch medewerkers hun best om zoveel mogelijk in contact te blijven met de kinderen. Deze week krijgen de kinderen van BSO de Triangel in Gouda deze coronaproof smileykaarten. Daarbij zit een code om te kraken en als de kinderen de code gekraakt hebben krijgen ze een klein cadeautje! !

Zoomen met de peuters van peutergroep Speel en Werkhoeve in Bodegraven

De peuters van peutergroep Speel- en Werkhoeve in Bodegraven hebben contact gehad met de pedagogisch medewerker via Zoom. Ze heeft eerst een boekje voorgelezen en daarna hebben ze met elkaar een spelletje gedaan. Bij dit spelletje mochten de peuters thuis op zoek naar een rood voorwerp. Het kindje op de foto had deze goed gevonden!

Een trots team op BSO Kameleon in Nieuwegein

De pedagogisch medewerkers van BSO de Kameleon in Nieuwegein zijn trots op elkaar, het team, het sparren, de samenwerking en het bouwen aan een fijne werkplek! Tijdens de lockdown in coronatijd was het stil op de scholen en ook op de BSO was het een rare tijd waar iedereen zijn/haar weg in moest vinden. De […]

Nieuwe glijbaan in coronatijd voor peutergroep Blokkendoos in Nieuwegein

  Vanwege de coronamaatregelen heeft peutergroep Blokkendoos in Nieuwegein een nieuwe glijbaan aangeschaft. Aangezien de ouders niet meer mee naar binnen mogen willen ze op deze manier het afscheid bij de deur zo positief en leuk mogelijk houden. De pedagogisch medewerkers zijn trots en blij dat dit idee zowel door de kinderen als door de […]