Kinderdagverblijf Utrecht: Rijnvliet

 1. Onderdeel van Kindcentrum Rijnvliet
 2. Doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs
 3. Werken met thema's
 4. Uk & Puk methode

  Uk & Puk is een totaalprogramma. Behalve aan spraak en taal werkt Uk & Puk aan sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt kinderdagverblijf Rijnvliet?

Het kinderdagverblijf maakt onderdeel uit van het Kindcentrum Rijnvliet. Het ligt aan de rand van de wijk Rijnvliet en naast het Voedselbos.

Wat biedt kinderdagverblijf Rijnvliet?

Het kinderdagverblijf is onderdeel van Integraal Kindcentrum Rijnvliet (IKC). Een IKC biedt basisonderwijs en kinderopvang aan, een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar. Binnen een IKC komen de kinderen gedurende de dag om te spelen, te ontspannen en te leren.

Het kinderdagverblijf biedt binnen het IKC opvang aan kinderen van 0-4 jaar. Er zijn vier mooie groepsruimtes die allemaal grenzen aan het buitenspeelplein. Verder is er een binnenspeelplein en een speelzaal. De groepsruimtes hebben een rustige uitstraling door gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Er is veel ontwikkelingsgericht speelmateriaal aanwezig waar de kinderen mee kunnen spelen.

De dag is ingedeeld volgens een vast ritme aan activiteiten. De activiteiten die worden aangeboden, zoals voorlezen, zingen, spel en knutselen worden afgestemd op een thema. Regelmatig worden er ook workshops aangeboden, zoals bijvoorbeeld een muziek-workshop of peutergym.

Op het kinderdagverblijf wordt gewerkt met de methode Uk & Puk. Deze methode stimuleert de taalontwikkeling en besteedt ook aandacht aan sociaal-emotionele-, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels.

De pedagogisch medewerkers bieden zowel een fysieke als sociaal-emotionele veilige omgeving waarin de kinderen volop begeleid worden in hun ontwikkeling. De kinderen kunnen op hun eigen manier en tempo op onderzoek uit gaan.

Het kinderdagverblijf is uitsluitend bestemd voor kinderen uit de wijk Rijnvliet.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Pecanlaan 50
  3545 CJ Utrecht
  LRK 542934073

  Maandag
  7:30 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Woensdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Donderdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  7:30 tot 18:30 uur

  Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Renske Wildeman
  clustermanager
  tel. 06 - 432 153 76
  r.wildeman@kindenco.nl
  Lisanne van Doornik
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 571 909 46
  l.vandoornik@kindenco.nl