Kinderdagverblijf Houten: Grasrijk | Kind & Co

Kinderdagverblijf Houten: Grasrijk

 1. Alles onder één dak

  Samen met de naschoolse en voorschoolse opvang, basisschool Aventurijn en Montessori basisschool Houten zijn we gevestigd in MFA LIMES. Er is hierdoor opvang mogelijk vanaf 7.30 tot 18.30u van 0 t/m 12 jaar.

 2. Contact met basisscholen Aventurijn en Montessori

  Er zijn korte lijnen tussen de kinderopvang en de basisscholen. Als de kinderen bijna vier jaar zijn, wordt er (na toestemming van ouders) een overdracht aan de betreffende basisschool gegeven.

 3. Fantasievolle buitenruimte

  Uitkijkend op een groot grasveld en de treinen, kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken op ons natuurlijk buitenspeelterrein. De kinderen genieten onder meer van het lopen door het struikgewas, het ontdekken van de houtsnippers, het spelen met zand en het picknicken aan de picknicktafels. Daarnaast is er een babygedeelte met een grote grondbox en kunstgrasveldje waar de jongste kinderen heerlijk veilig buiten kunnen spelen.

 4. Stichting Reinearde en Bibliotheek Houten

  Wekelijks komt Alies van Reinearde met de kinderen lezen en knutselen. De ene week is dit op onze locatie, de andere week in de bibliotheek. Daarnaast staat Alies op vrijdagochtend op de groep om leuke activiteiten te doen en te helpen met de huishoudelijke taken. We hebben een nauwe samenwerking met de bibliotheek. Voorlezen maakt een belangrijk onderdeel uit van ons dagprogramma en we gaan regelmatig met de bakfiets of bolderkar naar de bibliotheek.

  Daarnaast brengen we eens in de twee weken een bezoek aan wooncentrum Loericker Stee. We doen onder andere balspellen, maken puzzels, zingen liedjes, lezen boekjes en er wordt volop gekletst.

 5. VVE-gecertificeerd

  Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs voor peuters en kleuters met een taalachterstand. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier hun taalachterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool.

 6. Uk & Puk methode

  Uk & Puk is een totaalprogramma. Behalve aan spraak en taal werkt Uk & Puk aan sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels.

 7. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt kinderdagverblijf Grasrijk?

KDV Grasrijk en BSO Buitenrijk zijn gevestigd in MFA Limes, wijk Het Gras (Houten Zuid Oost).  MFA Limes is op loopafstand van het station Castellum. Daarnaast is MFA Limes goed bereikbaar met de auto. Als u vanaf de rondweg de wijk Het Gras in rijdt, dan slaat u links af, rijd parallel aan het spoor en u ziet aan de rechterkant het gebouw liggen. Via de hoofdingang komt u binnen bij KDV Grasrijk en BSO Buitenrijk.

Wat biedt kinderdagverblijf Grasrijk?

KDV Grasrijk heeft vier verticale groepen. De groepsruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht en iedere groep heeft één of twee eigen slaapkamers, een pantry, een verschoonruimte met aankleedtafel en peutertoiletten. Iedere groep heeft grote openslaande deuren naar buiten die uitkomen op ons natuurlijk en avontuurlijk ingerichte buitenterrein. De groepsruimtes zijn erg transparant, dit komt mede door de openslaande deuren, vele ramen en doorkijkjes. De ruimtes zijn ingericht om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Zo is er een bouwhoek, huishoek en knutseltafel. Voor uw baby is er een speciale babyhoek met o.a. een grondbox met diverse spelmogelijkheden, waar uw baby naar hartenlust kan verkennen en ontwikkelen. Taalontwikkeling verdient volgens ons extra aandacht. Daarom maken wij gebruik van de Uk & Puk methode, zodat de taal in al haar aspecten aan de orde komt. Naast Uk & Puk werken wij ook nauw samen met Bibliotheek Houten. Met het aanbieden van onze activiteiten, zowel individueel als in groepsverband, spelen wij in op de behoeftes van uw kind. Elke maand hebben we een thema van waaruit op elke groep activiteiten aangeboden worden. Deze activiteiten worden veelal leeftijdsgericht aangeboden, op deze manier ontmoeten de kinderen van eenzelfde leeftijdsgroep elkaar met enige regelmaat.

Extra aandacht is er voor de 3+ kinderen, zodat de kinderen extra uitdaging aangeboden krijgen voordat ze naar school gaan. Op maandag-, dinsdag-, en donderdagochtend gaan de kinderen van de vier groepen naar de BSO ruimte, het speellokaal of buiten voor een 3+ programma. Gedurende dit programma is er ondersteuning van een extra pedagogisch medewerker. Op woensdag en vrijdag wordt met beide groepen dagelijks een peuteractiviteit in de BSO hal, het speellokaal of op de groep aangeboden. Themagericht bieden we activiteiten aan waarin bijvoorbeeld de kleuren herkennen, tellen en vormen centraal staan. Tevens komen gezelschapsspellen, beweegspellen, knutselactiviteiten en kookactiviteiten aan bod.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Raaigras 101a
  3994 MB Houten
  Tel. 030 – 639 01 48
  LRK:  932146508

  Maandag
  7:30 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Woensdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Donderdag
  7:30 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  7:30 tot 18:30 uur

  Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Yvette Bottenberg
  clustermanager
  tel. 06 - 130 648 38
  y.bottenberg@kindenco.nl
  Jannemarie Schilt
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl