Buitenschoolse opvang Weesp: Sportbende

 1. Heerlijke buitenruimte

  Op het grote kunstgrasveld wat naast onze accommodatie ligt, hebben de kinderen alle ruimte om te spelen. We beschikken over een schuur waarin vele sport- en spelmaterialen liggen die de kinderen de hele dag door kunnen gebruiken. Tevens zijn er naast de accommodatie speeltoestellen. Zo is er voor de kinderen een duikelrek, een evenwichtsbalk en een tafeltennistafel aanwezig. Tussen het veld en de accommodatie ligt een brede strook tegels waarop de kinderen kunnen skelteren, fietsen, skaten, enzovoort.

 2. Thematische BSO

  Elke maand staat in het teken van een ander thema. Binnen dit thema bieden wij dagelijks een activiteit aan. Wij proberen de kinderen altijd te stimuleren om mee te doen aan een activiteit. Ondanks dat wij vooraf een maandelijkse invulling hebben voor het thema, wordt er flexibel mee omgegaan. Als de kinderen aangeven toch liever hun eigen spel te blijven spelen in plaats van de geplande activiteit, moet dit ook zo nu en dan kunnen, en mocht het weer extreem zijn, kan het zijn dat de geplande activiteit verandert. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in dat er bij extreme hitte besloten wordt een watergevecht te houden in plaats van de geplande sport en/of spelactiviteit. Naast de dagelijkse activiteit hebben de kinderen alle ruimte om vrij te spelen. Dit gebeurt totdat de kinderen worden opgehaald of zelfstandig naar huis gaan.

 3. Activiteiten op de BSO

  Wij proberen de kinderen altijd te stimuleren om mee te doen aan een activiteit. Ondanks dat wij vooraf een invulling hebben voor de dag, wordt hier flexibel mee omgegaan. Als de kinderen aangeven toch liever hun eigen spel te blijven spelen in plaats van de geplande activiteit, dan is dit ook mogelijk. Mocht het weer de activiteit niet toelaten dan kan het zijn dat de geplande activiteit veranderd. Bijvoorbeeld bij extreme hitte wordt er besloten een watergevecht te houden in plaats van de geplande sport en/of spelactiviteit. Naast de dagelijkse activiteit hebben de kinderen alle ruimte om vrij te spelen. Dit gebeurd totdat de kinderen worden opgehaald of zelfstandig naar huis gaan.

 4. Vakantieprogramma

  Voor alle vakantieweken maken we een draaiboek dat verbonden is aan een thema. Op BSO Sportbende laten we de kinderen meewerken aan het vakantieprogramma, ze mogen uitstapjes en activiteiten bedenken.

 5. Enthousiast en sterk team

  Om te bereiken dat een kind zich bij ons emotioneel zo veilig mogelijk voelt, vinden wij het belangrijk dat vertrouwde personen het kind begeleiden. Daarom werken wij zoveel mogelijk met vaste pedagogisch medewerkers en vaste invalkrachten.

 6. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Sportbende?

BSO Sportbende is gevestigd bij de sportvelden van Argus (Korfbal vereniging in Weesp) gelegen aan de Papelaan in de wijk Weesp Noord. In de directe omgeving bevinden zich ook de voetbalvereniging en de tennisclub. De locatie is goed bereikbaar met fiets en auto. Daarnaast liggen het station en de scholen op loopafstand.

Wat biedt BSO Sportbende?

BSO Sportbende is er voor kinderen vanaf 7 tot 12 jaar die een sportieve uitdaging zoeken. Bij de BSO kunnen kinderen heerlijk buiten spelen op het grote sportveld of binnen spelen. De BSO organiseert sport- en spelactiviteiten waarbij we telkens nieuwe sporten aanbieden. Hierbij zorgen we dat de sport en spel activiteiten aansluiten bij de interesses van de kinderen. Of we brengen de kinderen net in de zone van de naaste ontwikkeling door ze iets nieuws aan te bieden. De kinderen zijn vrij om hieraan deel te nemen, ze kunnen ook lekker buiten een potje tafeltennis spelen, skaten of steppen. Binnen kunnen de kinderen relaxen in de chillruimte, knutselen of een gezelschapsspel spelen. Ook kunnen de kinderen op BSO Sportbende rustig hun huiswerk maken in een aparte rustige ruimte.

Bij BSO Sportbende zijn er veel mogelijkheden en de kinderen vervelen zich geen moment. De vakantieopvang mag eigenlijk niet gemist worden, daarvoor zijn de programma’s te leuk. Op de fiets verkennen de pedagogisch medewerkers en kinderen de omgeving, ze beleven avonturen in het Diemerbos en strijken neer bij Blijburg en Gaasperplas.

Scholen

De kinderen van de Triangel, Van der Muelen-Vastwijkschool, Kors Breijer en Jozefschool kunnen op BSO Sportbende terecht.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Papelaan 126
  1382 RP Weesp
  Tel. 06-101 928 33
  LRK 761313540

  Maandag
  14:00 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:00 tot 18:30 uur
  Donderdag
  14:00 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  12:30 tot 18:30 uur

  Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Oudercommissie
  ocbsoweesp@kmnkindenco.nl

  Ilona Broné
  clustermanager
  06 - 434 895 48
  i.brone@kindenco.nl