Buitenschoolse opvang Moordrecht: Turfhuis | Kind & Co

Buitenschoolse opvang Moordrecht: Turfhuis

 1. BSO Turfhuis biedt ook voorschoolse opvang
 2. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

 3. Doorgaande leerlijn tussen onderwijs en opvang
 4. Huiselijke sfeer
 5. Themagericht werken, afgestemd met school
 6. Gevestigd in Turfhuis Brede School Moordrecht

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Turfhuis?

BSO Turfhuis is gevestigd in het gebouw Turfhuis, waar de drie scholen St. Jozef, Meester Lalleman en Ixieje gehuisvest zijn.

Wat biedt BSO Turfhuis?

Onze BSO maakt gebruik van een lokaal in de school, dat in de ochtend voor de peutergroep gebruikt wordt. Tevens maken we gebruik van de Aula van de St. Jozefschool die ingericht is als speelplek, daarnaast hebben we ook nog een chillroom voor de oudste kinderen waar zij naar hartenlust spelletjes kunnen spelen of lekker kunnen chillen op de bank. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van lichte en huiselijke kleuren en materialen, waardoor de kinderen minder last hebben van prikkels uit de omgeving. Hierdoor kunnen ze zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Ons aanbod aan activiteiten is gevarieerd en er wordt rekening gehouden met de wensen en leeftijd van de kinderen. Wij zoeken aansluiting bij de thema’s die op school worden aangeboden. De kinderen worden zoveel mogelijk gestimuleerd deel te nemen aan de activiteiten, maar zijn dit zeker niet verplicht. Er is ook ruimte voor eigen keuzes en vrij spel. Tijdens de vakanties en studiedagen is er de hele dag opvang en worden de activiteiten daarop aangepast. Onze buitenruimte is ingericht om naar hartenlust te kunnen spelen. De BSO maakt gebruik van het hele schoolplein van het Turfhuis.

Door de samenwerking met de scholen zullen de kinderen van ’s ochtends vroeg tot het einde van de dag in een doorgaande lijn hun dag doorbrengen. Hiermee willen wij kinderen de structuur en veiligheid bieden die nodig is om zo goed mogelijk tot ontwikkeling te komen.

Voorschoolse opvang (VSO)

VSO Turfhuis biedt op ma/di/do/vrij VSO. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen naar school en zorgt dat de overdracht aan de leerkracht goed verloopt. De kinderen van alle scholen in het Turhuis kunnen op de VSO terecht.

Scholen

De kinderen die naar de PCB Meester Lalleman, KBS Sint Jozefschool of OBS IXIEJE gaan kunnen op BSO Turfhuis terecht.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Oudersvrucht 3
  2841 LN  Moordrecht
  Tel. 06 – 500 994 13
  LRK 174811044

  Maandag
  14:30 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:30 tot 18:30 uur
  Woensdag
  Gesloten, bij voldoende belangstelling gaan we op woensdag open
  Donderdag
  14:30 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  12:00 tot 18:30 uur

  Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Sanne Verheij
  clustermanager
  tel. 06 - 114 236 53
  s.verheij@kindenco.nl
  Monique Schuling
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 511 759 06
  m.schuling@kindenco.nl