Buitenschoolse opvang Houten: Buitenrijk

 1. Alles onder één dak

  Samen met het kinderdagverblijf, basisschool Aventurijn en de Montessori basisschool Houten zijn we met de voor- en naschoolse opvang gevestigd in MFA LIMES. Er is hierdoor opvang mogelijk vanaf 7.30 tot 18.30 uur van 0 t/m 12 jaar

 2. Goede afstemming met basisscholen

  Er is een goede afstemming, zowel op directieniveau, als tussen de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers. Als het gewenst is, is dagelijks contact met de leerkrachten over de kinderen mogelijk.

 3. Liggend in een kindvriendelijke wijk

  BSO Buitenrijk is sinds 1 november 2013 gevestigd in MFA LIMES in de kindvriendelijke wijk Het Gras in Houten Zuid Oost, nabij station Houten Castellum.

 4. Uitgebreid activiteitenaanbod en zwemles

  Dagelijks vindt een uitdagend leeftijdsgericht workshopaanbod plaats, waarbij volop aandacht is voor sport, techniek, toneel, dans, creativiteit en koken. De workshops worden afwisselend door de medewerkers, als door externen aangeboden. Uiteraard kunnen kinderen ook vrij spelen in het vrij spelen lokaal en buiten.
  Daarnaast is het op dinsdag mogelijk dat de kinderen hun zwemdiploma onder BSO tijd halen. We werken hiervoor samen met zwembad De Wetering.

 5. Live betrokken via app en website

  Op deze locatie kunt u live betrokken blijven bij de belevenissen van uw kind via het Kind & Co ouderportaal.

Waar ligt buitenschoolse opvang (BSO) Buitenrijk?

BSO Buitenrijk is gevestigd in MFA Limes, wijk het Gras (Houten Zuid Oost). In MFA Limes zijn naast BSO Buitenrijk, ook kinderdagverblijf Grasrijk en basisschool Aventurijn gevestigd. MFA Limes is op loopafstand van het station Castellum. Daarnaast is MFA Limes goed bereikbaar met de auto. Als u vanaf de rondweg de wijk Gras in rijdt, dan slaat u links af, rij parallel aan het spoor en u ziet aan de rechterkant het gebouw liggen. Via de hoofdingang komt u binnen bij KDV Grasrijk en BSO Buitenrijk.

Wat biedt BSO Buitenrijk?

BSO Buitenrijk biedt zowel voor- als naschoolse opvang aan en is geopend vanaf 7:30u tot 18:30 uur. De BSO maakt gebruik van zowel eigen als gezamenlijke ruimtes, allen met een eigen sfeer! De ruimtes zijn ingericht met diverse materialen en hoeken. Zo hebben we een relaxruimte, spelletjesruimte, een grote bouwhoek, theater, grote keuken, atelier en maken we gebruik van het speellokaal. De BSO heeft een grote speelplaats waar de kinderen vrij kunnen spelen en naar hartenlust kunnen fietsen, klimmen, rennen en in de zandbak of op het veld kunnen spelen/sporten. De BSO heeft een uitgebreid workshopaanbod die op de interesses en leeftijden van de kinderen is toegespitst. De workshops variëren van sport, koken, theater, DJ tot fotografie, voor ieder wat wils!

BSO Buitenrijk heeft twee basisgroepen met ieder maximaal 20 kinderen en twee basisgroepen met maximaal 24 kinderen. Deze basisgroepen zijn verdeeld in de leeftijd van 4 tot 7 jaar en van 7 t/m 12 jaar. Er is veel individuele aandacht. Ook is er veel aandacht  voor de ontwikkeling van uw kind. We hebben regelmatig afstemming met school door middel van contact met de leerkrachten en/of de directie van de school.

Voorschoolse opvang (VSO)

VSO Buitenrijk biedt opvang aan op maandag, dinsdag en donderdag van 7:30 tot 8:30 uur. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen naar school en zorgt dat de overdracht aan de leerkracht goed verloopt.

Scholen

De kinderen van de Aventurijn kunnen op BSO Buitenrijk terecht.

DIT ZEGGEN OUDERS

OVER ONS

Wilt u een kijkje komen nemen op onze locatie? U bent van harte welkom! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact met mij op

  Door de gegevens in te vullen, verleent u ons toestemming om de door u verstrekte gegevens te verwerken. In onze Privacy Verklaring staat beschreven hoe we omgaan met gegevens.

  Adres

  Raaigras 101a
  3994 MB Houten
  Tel. 030 639 01 47
  Tel. 06 570 923 41
  buitenrijk@kmnkindenco.nl
  LRK  354157206

  Maandag
  14:45 tot 18:30 uur
  Dinsdag
  14:45 tot 18:30 uur
  Woensdag
  12:00 tot 18:30 uur
  Donderdag
  14:45 tot 18:30 uur
  Vrijdag
  12:00 tot 18:30 uur

  Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Sluitingsdagen: alle erkende feestdagen.

  Jannemarie Schilt
  clustermanager
  tel. 06 - 152 381 36
  j.schilt@kindenco.nl
  Dicky van Rijkom-Offermans
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 579 563 47
  d.offermans@kindenco.nl
  Lisanne Pellegrom-Rebergen
  senior pedagogisch medewerker
  tel. 06 - 598 719 92
  l.rebergen@kindencoludens.nl