Blog KMN Kind & Co

28 maart 2023

Kinderen van peutergroep Waterwereld op bezoek bij ouderen van Geinsche Hof

De kinderen van peutergroep Waterwereld in Nieuwegein gaan een keer in de maand op bezoek in de Geinsche Hof. Dit is voor zowel de kinderen als de ouderen een groot plezier. De peuters ervaren tijdens dit bezoek dat het leuk is om met ouderen te spelen. Ze genieten van de aandacht en het is merkbaar dat deze aandacht een rustgevend effect heeft op de kinderen.

De Geinsche Hof biedt kleinschalig wonen aan voor mensen met geheugenproblemen door bijvoorbeeld dementie. Voor de ouderen kan het daarom zijn dat dit contact met de kinderen hun helpen te herinneren aan de tijd dat zij zelf kinderen hadden.

Op natuurlijke wijze komen deze leeftijdsgroepen tot stimulerende interacties. Wat was het mooi om dit contact te zien opbloeien tussen de peuters en de ouderen.

PG Waterwereld, Organisatienieuws homepagina

Terug naar vorige pagina