Herfst op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

26 oktober 2022

Herfst op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht

Op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht zijn de kinderen er maar druk mee; het is herfst! De blaadjes vallen van de bomen, het regent steeds vaker buiten en het wordt koud. We dragen onze dikke jassen en doen een sjaal om. Binnen is het gelukkig lekker warm. Aan tafel beginnen de kinderen aan een activiteit.

Noah van drie jaar, maakt een herfstboom. Steeds weer kijkt hij minutenlang uit het raam, om vervolgens verder te gaan met zijn knutselwerk. Met hoge concentratie blijft hij naar buiten kijken en weer verder werken aan zijn boom. Na een tijdje vraagt de pedagogisch medewerker wat hij aan het doen is. Noah woont pas een paar maanden in Nederland en antwoord: “I’m watching the tree and counting the leaves!” De pedagogisch medewerker antwoord: “Oh, kijk jij naar de boom om de blaadjes te tellen?” Noah knikt enthousiast en gaat weer aan de slag. Na een tijdje leunt hij achterover. Zo, eigenlijk genoeg blaadjes.

Later, tijdens het buitenspelen verzamelen de kinderen de gevallen blaadjes op het speelplein. Dat is een heel karwei maar als ze straks droog zijn, kunnen we er binnen mee spelen en knutselen!

Organisatienieuws homepagina, KDV Woudrijk

Terug naar vorige pagina