Thema: 'Ik en mijn familie' op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

6 september 2022

Thema: ‘Ik en mijn familie’ op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht

Op kinderdagverblijf Woudrijk in Utrecht werken ze elke 6 weken met een nieuw thema om op ontdekkingsreis te gaan met de kinderen. Zo leren ze nieuwe woorden, liedjes, spelletjes, verhalen en ze maken verschillende kunstwerken. Op dit moment werken ze met het thema ‘Ik en mijn familie’. Ze zingen liedjes als ‘Dit zijn mijn wangetjes’ en ‘Familie Olifant’. Daarnaast oefenen ze veel met woorden zoals ‘mama, papa, baby, opa en oma’.

Om al deze nieuwe en bekende woorden wat meer betekenis te geven hebben de pedagogisch medewerkers de ouders gevraagd om foto’s van thuis mee te geven. Zo heeft elke groep op Kinderdagverblijf Woudrijk een muur vol met familiefoto’s. De kinderen kunnen aanwijzen en oefenen met het benoemen van de verschillende personen op de foto’s. Zo leren ze zich steeds beter uitdrukken en leren de pedagogisch medewerkers de kinderen nog beter kennen.

Bij al die mooie foto’s hoort natuurlijk ook een fotolijstje. Voor elk kind ligt er een wit fotolijstje klaar die ze zelf mogen versieren door te beplakken of te schilderen. Ze kunnen een kwast gebruiken of lekker met hun vingers aan de slag. Daarna mogen ze zelf kiezen welke foto er in het lijstje komt zodat iedereen een persoonlijk kunstwerk heeft. Aan het einde van het thema vormen de lijstjes een mooi aandenken aan de geleerde lessen en mogen ze mee naar huis voor een mooi plekje!

Organisatienieuws homepagina, KDV Woudrijk

Terug naar vorige pagina