Bezoek van de politie op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

7 juli 2022

Bezoek van de politie op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht

Op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht wordt elke 6 weken gewerkt met een nieuw thema. Binnen dit thema worden diverse activiteiten aangeboden. Zo worden er specifieke prentenboeken voorgelezen, bijpassende liedjes en versjes gezongen en leren de kinderen woorden die passen in het thema. Zo vergroten de kinderen hun woordenschat en groeit het besef van de wereld om hen heen.

Tijdens het thema verkeer hebben de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen al veel leuke dingen gedaan. Zo hebben de kinderen prachtige parkeerschijven geknutseld voor Vaderdag, mochten ze spelen met twee grote, tot auto’s omgetoverde dozen en een heus tankstation én kregen ze een bezoekje van de politie. De twee agenten hadden een politiebus mee en de kinderen mochten alles bekijken. Ze vonden het op voorhand erg spannend, maar toen het ijs eenmaal gebroken was, kwamen ze los. De kinderen zaten achter het stuur en achterin de bus, als echte boeven. De agenten genoten zichtbaar van het enthousiasme van de kinderen en lieten ze met liefde de kleinste details zien.

Toen de agenten weer weggingen, hebben de kinderen ze uitgezwaaid. Verderop in de straat hebben de agenten zelfs nog even de sirene aangezet!

KDV Rijnvliet, Organisatienieuws homepagina

Terug naar vorige pagina