Blog KMN Kind & Co

28 juni 2022

Waar komen baby’s vandaan? op kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht

Alle peuters ontdekken de wereld om zich heen. Ze zijn nieuwsgierig naar alles en kunnen zich, onder de juiste omstandigheden, ontzettend goed concentreren.

De peuters op groep Munt van kinderdagverblijf Rijnvliet in Utrecht zijn op dit moment heel nieuwsgierig naar baby’s. Een aantal van hen krijgt binnenkort een broertje of zusje, of heeft er net een baby bij in huis. Dit komt natuurlijk regelmatig naar voren op de groep, want peuters dragen het hart op de tong. Om de peuters te helpen met hun vragen lezen we het boek ‘Waar komen baby’s vandaan’ van Pauline Oud voor.
In dit boek wordt beschreven hoe de zaadjes van papa en de eitjes van mama samen komen, en hoe een baby groeit. Ook komen de verschillende lichaamsdelen en hun benamingen aan bod. Een heel fijn, concreet boek, met taal geschikt voor peuters, maar zonder om de feiten heen te draaien.

De kinderen luisteren geboeid naar het verhaal en vertellen over de baby’s bij hen thuis. ‘Mijn zusje is ook zo klein als een aardbei!’, roept de een. ‘En die van mij is heel lief!’, zegt de ander. Na het lezen maken de kinderen een puzzel. Tijdens het puzzelen benoemen ze de verschillende lichaamsdelen en kledingstukken. Spelenderwijs raken de kinderen vertrouwd met het menselijk lichaam en gaan daarna over tot de orde van de dag.

Leuk, zo’n ochtend lezen en puzzelen, maar nu is het tijd om buiten te spelen!

KDV Rijnvliet

Terug naar vorige pagina