Kind & Co tekent het sport- en preventieakkoord Zeist | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

11 april 2022

Kind & Co tekent het sport- en preventieakkoord Zeist

Samen met 40 partners tekende Kind & Co het sport- en preventieakkoord in Zeist. Het akkoord is een reeks afspraken tussen sportaanbieders, het bedrijfsleven en onderwijs-, welzijn- en zorginstellingen om te zorgen voor een gezond en sportief Zeist.

Waarom een sport- en preventieakkoord?
Het sport- en preventieakkoord Zeist is een integrale en lokale uitwerking van het Nationale Sportakkoord én het Nationale Preventieakkoord. De wethouder Sander Jansen (sport) en Marcel Fluitman (gezondheid) zijn enthousiast over het akkoord. Jansen: “Met dit akkoord zetten we een volgende stap naar een gezond en sportief Zeist. In de afgelopen jaren hebben we het sporten in Zeist op de kaart gezet, onder meer door de forse investeringen in sportaccommodaties. Nu gaan we met sportaanbieders en maatschappelijke partners inwoners helpen gezonder te leven en ziekte te voorkomen.” Fluitman: “De integrale aanpak van dit akkoord reikt tot ver buiten de lijnen van de sportvelden. Instellingen en bedrijven kunnen hieraan bijdragen, maar zullen er ook van kunnen profiteren. Denk aan rookvrije, schoolpleinen, cultuursector en sportaccommodaties en gezonde voeding in de sport- en bedrijfskantine. Sport en gezondheid werkt in deze als een twee-eenheid”.

Kind & Co
Op onze opvanglocaties werken wij aan Gezonde Kinderopvang. Met Gezonde Kinderopvang werken we structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan een gezond en sportief Zeist. Wij zijn dan ook trots om één van deze partners te zijn.

Foto: partners van het akkoord | Willem Jan Ritman Fotografie

BSO 't Spoor, BSO Kerckebosch, KDV Beestenboel, KDV Sam Sam, KDV Tovertuin, KDV Kerckebosch, BSO Griffel, PSZ Kerckebosch, BSO Griffensteyn, BSO Heldenhonk, Organisatienieuws homepagina, BSO Sport & Bewegen, BSO Damiaan Centrum

Terug naar vorige pagina