Lente op groep Ketelbink van kinderdagverblijf Haventje in Woerden | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

18 mei 2021

Lente op groep Ketelbink van kinderdagverblijf Haventje in Woerden

De kinderen van kinderdagverblijf de Ketelbink hebben de afgelopen weken gewerkt met het thema Lente. Ze hebben verschillende knutselwerkjes mogen maken, zoals een lieveheersbeestje en een eigen tuin met een gieter en bloemetjes. Het knippen en plakken stimuleert de fijne motoriek.

Daarnaast wordt de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd doordat wij met de kinderen praten over de lente. Wat voor weer is het buiten? Zien wij ook al de bloemetjes buiten staan? En welke beestjes zien wij allemaal buiten? De kinderen leren beestjes kennen zoals het lieveheersbeestje, een worm, een slak, schaapjes, lammetjes, koetjes, kalfjes, vlinders en nog veel meer.
Samen met de kinderen hebben de pedagogisch medewerkers als activiteit ‘insecten bingo gespeeld’. De kinderen gingen samen buiten op zoek naar verschillende insecten en vonden er heel veel, superleuk!

Ook hebben ouders gespaard voor de moestuintjes. Daardoor konden de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen verschillende soorten groenten kweken. Dit vonden de kinderen super leuk om te doen!

Het volgende thema waar ze aan gaan werken is Verkeer.

KDV Ketelbink

Terug naar vorige pagina