Sport en Bewegen op groep Ketelbink van kinderdagverblijf Haventje in Woerden | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

16 april 2021

Sport en Bewegen op groep Ketelbink van kinderdagverblijf Haventje in Woerden

De afgelopen vier weken hebben ze op de groep Ketelbink van kinderdagverblijf Haventje in Woerden het thema Sport en Bewegen gehad. Het doel van dit thema was om de kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en sportattributen. Wat ligt er voor je? Wat kan je daarmee doen?
Per week was er een sub-thema, de eerste week stond de (voet)bal centraal. Wat kan je daar allemaal mee doen? Om vervolgens buiten te voetballen en op de groep met ballen te rollen. Daarnaast werd er ook gedacht aan het stimuleren van de fijne motoriek, door een mooie voetbal knutsel te maken. De kinderen mochten de juiste onderdelen bij elkaar plakken. Hoe ziet een voetbal er eigenlijk uit? Door in gesprek te gaan met de kinderen, wordt de cognitieve ontwikkeling ook gestimuleerd.

In week twee stond dansen centraal. Buiten, op de groep, in de gymzaal werd volop gedanst! In week 3 stond Pasen vooral centraal. De kinderen mochten buiten paaseieren zoeken. Dit vonden ze super leuk! De laatste week mochten de kinderen zelf kiezen waarmee ze wilde spelen.

Daarnaast was er ook een echte yoga hoek op de groep. Dit is zichtbaar voor de kinderen, waardoor zij elk moment van de dag even lekker kunnen bewegen naar behoefte.

Met behulp van woordkaarten en de attributen hebben de kinderen actief bewogen en verschillende sporten ontdekt. Met als doel dat bewegen super leuk is.

Volgende week starten we met de Koningsspelen en vieren we de verjaardag van onze koning door verschillende Hollandse spelletjes te spelen met elkaar. We hebben er zin in!

KDV Ketelbink

Terug naar vorige pagina