Sportieve workshop op BSO Sport Loenen in Loenen | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

19 maart 2021

Sportieve workshop op BSO Sport Loenen in Loenen

Helaas is de BSO nog niet open voor alle kinderen. Toch proberen we voor de kinderen van de noodopvang er een mooie tijd van te maken. Zo gaan we elke dinsdagmiddag met de oudere kinderen van BSO Knoest en Sport loenen naar de locatie van Sport Loenen voor een sportieve workshop.

We hebben de middagen gevuld met ballonnen volleybal, body estafette, Jeu de boules en “Hoe loopt de draad” .
Met “ballonnen volleybal” was er een volleybalveld gemaakt en moesten de kinderen, Frouke en Barbara de ballon hoog houden en proberen punten te scoren bij de tegen partij. Met een uitkomst van 11-9 én verhitte deelnemers was de middag een groot succes.

Bij “body estafette” moesten de tweetallen diverse voorwerpen tussen hun lichaam klemmen en een parcours afleggen. Zonder hun voorwerp te verliezen moesten ze samen de finish bereiken. Hier ging het vooral om tactisch spel en een goede samenwerking.

Jeu de boules was een bekend spel maar kreeg een twist doordat we niet alleen met de bekende ballen speelden maar ook met houten staven. De kinderen waren zeer fanatiek dus soms was het meetlint nodig om te bepalen wie het dichtst bij lag.

Bij “hoe loopt de draad” had Barbara 3 verschillende bollen touw door heel het buitenterrein gespannen, overal onder, tussen, over en langs liep draad. Dit moest vervolgens, zonder te breken, in verschillende groepjes worden ontrafeld en weer in een bol op het eindpunt komen.

We hopen snel weer alle andere kinderen te mogen ontvangen! Wij hebben al vele activiteiten klaar staan om er een sportieve start van te gaan maken.

BSO Sport Loenen

Terug naar vorige pagina