Blog KMN Kind & Co

9 december 2020

Investeer (juist in deze roerige tijden) in het slaapwelzijn van je kind

Nederland zit in de tweede lockdown. Zowel ouders als kinderen kunnen hier onrust door ervaren. Daarnaast is december een feestelijke maand, die veel gezelligheid met zich meebrengt, maar ook overprikkelend kan zijn. Daarom is het juist nu belangrijk om te investeren in het welzijn van kinderen. Wat kun jij doen om kinderen hierin te ondersteunen?

Check of er in het dagritme van je kind (naast gezonde voeding, beweging en buitenspelen) voldoende aandacht is voor slapen. Voldoende slapen helpt je kind uiteraard om mentaal en lichamelijk tot rust komen. Het zorgt er ook voor dat een kind letterlijk groeit en dat zijn of haar lichaam kan herstellen.

In deze feestmaand is het verleidelijk om je kind op bepaalde dagen wat langer wakker te houden. Toch is het raadzaam om zoveel mogelijk het vaste slaapritme van je kind aan te houden.

Door de lockdown en de kou zijn kinderen vaker binnenshuis en kijken zij steeds vaker en langer naar beeldschermpjes. Probeer de schermtijd (zeker voor bedtijd) zo beperkt mogelijk te houden voor een goede nachtrust. Natuurlijk is het gezellig om met elkaar een kerstfilm te kijken, maar ook gezamenlijk een spelletje doen of een boekje lezen is een manier om te genieten van elkaars gezelschap.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe! 🎄

DOOR:

Elise Brunings

Pedagoog 

Blog

Terug naar vorige pagina