Blog pedagogisch medewerker Nancy over werken bij Kind & Co | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

12 augustus 2020

Blog pedagogisch medewerker Nancy over werken bij Kind & Co


Pedagogisch medewerker Nancy over werken bij Kind & Co

 

Ik stel me graag voor aan jullie: ik ben Nancy, 54 jaar en moeder van 3 kinderen. Sinds 2,5 jaar werk ik als pedagogisch medewerker op een BSO van Kind & Co in Zeist. Ik ben in 2018 omgeschoold tot pedagogisch medewerker door een hele leuke tweejarige opleiding te volgen bij het MBO Zorg en Welzijn in Utrecht. Ik was administratief medewerker maar daar was moeilijk werk in te vinden. Toen ik deze kans kreeg van Kind & Co heb ik dat met beide handen aangegrepen en het is een hele goede keuze gebleken. Het werk past erg goed bij me omdat het afwisselend, uitdagend en interessant is en het werken met kinderen maakt me blij!

Ik werk momenteel op 3 locaties met kinderen van verschillende leeftijden. Bij TSO Pirapoleon werk ik voornamelijk met kleuters. Bij BSO ’t Spoor werk ik 3 dagen, de kinderen in de groep zijn 6 tot ongeveer 11 jaar. Bij BSO Griffel werk ik 1 dag, voornamelijk met kleuters. Het werken met kinderen op verschillende locaties en van verschillende leeftijden is leerzaam en maakt het werk ook afwisselend. De oudere kinderen vragen natuurlijk weer een hele andere begeleiding dan de kleuters. Dat is een uitdaging waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Ik heb ook bij de peutergroep gewerkt.

Ik vind het leuk dat je bij Kind & Co kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door op verschillende locaties te werken. Verder kan je jaarlijks bijscholen d.m.v. diverse workshops waar je je voor inschrijft. Zo heb ik bijvoorbeeld een VE Piramide opleiding gevolgd. Deze kennis kan ik gebruiken bij het werken op de peutergroep.

In dit werk heb je allerlei verschillende collega’s. Vaste krachten maar ook invallers. Het is mooi om te zien dat iedereen zijn eigen manier van werken heeft en je zoveel van elkaar kan leren! Ik heb me altijd erg welkom en gewaardeerd gevoeld bij Kind & Co, zowel bij het team als bij het managementteam. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en ideeën en we zijn allemaal een belangrijk onderdeel van het team en van Kind & Co. Ik vind dat we bij Kind & Co goed worden ondersteund door het managementteam waardoor we het beste uit onszelf kunnen halen.

Kind & Co heeft ook een activiteitenmakelaar waar je workshops kan aanvragen. Wij hebben bijvoorbeeld een workshop gehad met reptielen die de kinderen konden bekijken en ook aaien. Maar ook een workshop Schaken behoort tot de mogelijkheden. We bedenken zelf ook uitjes voor in de vakanties en organiseren deze dan met het hele team.

Zo zijn we bijvoorbeeld met de kinderen naar het Universiteitsmuseum in Utrecht geweest. Daar konden ze de wetenschapper in zichzelf ontdekken en interessante en vreemde voorwerpen zien, zoals opgezette dieren. In de mooie tuin bij het museum was een erg leuke workshop: Wat leeft er in de vijver? Er waren onder andere kikkervisjes, posthoornslakken en bootsmannetjes. Om te ontdekken welke dieren er in de vijver leven konden de kinderen aan de slag met een emmer en een schepnet. Met een loeppotje konden ze de beestjes van dichtbij bekijken.

Er is zoveel leuks te beleven met de kinderen. Geniet, lach, bewonder en ga met plezier naar je werk!
Tot ziens bij Kind & Co!

P&O

Terug naar vorige pagina