Vaccinatiebeleid Kind & Co | Kind & Co

Blog KMN Kind & Co

21 februari 2020

Vaccinatiebeleid Kind & Co

Sinds de mazelenuitbraak vorig voorjaar staat het (niet) vaccineren van kinderen en daarmee ook het eventueel weigeren van ongevaccineerde kinderen op kinderopvanglocaties in de aandacht. Deze week is er in de Tweede Kamer gestemd over een wetsvoorstel om kinderopvangorganisaties de mogelijkheid te geven ongevaccineerde kinderen te weigeren. Kind & Co heeft als beleid dat we kinderen niet weigeren en daar blijven we bij. Op onze website vind je ons vaccinatiebeleid.

Ondanks dat er in de Tweede Kamer nu een wetsvoorstel is aangenomen dat kinderopvangcentra de mogelijkheid geeft om ongevaccineerde kinderen te weigeren, blijven wij bij ons standpunt om kinderen niet te weigeren. We volgen daarin het standpunt van de Brancheorganisatie Kinderopvang. We zullen ondertussen op alle locaties in ieder geval doen wat we wel kunnen: extra goed letten op de hygiëneregels, de hoest- en niesdiscipline en het ventileren.

Organisatienieuws

Terug naar vorige pagina