Kwebbelrun voor stichting Babyspullen | Kind & Co
25 november 2018

Kwebbelrun voor stichting Babyspullen

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. De kinderen van kinderdagverblijf Kwebbel van Kind & Co in Woerden schoten leeftijdsgenootjes die het minder breed hebben te hulp.

Jaarlijks zet het kinderdagverblijf zich in voor diverse goede doelen. Dit jaar leerden de kinderen meer over vriendschap. Wat betekent het wanneer je iets voor iemand anders doet? Tijdens de themaweken werden onder andere koekjes gebakken voor bewoners van het nabijgelegen verzorgingstehuis en maakten de kinderen mooie kleurplaten om weg te geven. Als afsluiter vond vrijdag 9 november de Kwebbelrun plaats.

“Op ons kinderdagverblijf hebben de kinderen het goed”, vertelt pedagogisch medewerker Ineke. “Maar er zijn ook kinderen die opgroeien onder de armoedegrens. Wij vinden dat ieder kind een goede start verdient. Daarom hebben we de Kwebbelrun georganiseerd.” In de gangen van het kinderdagverblijf en op het buitenterrein is een klim- en klauterparcours uitgelegd. Met de run wordt aandacht gevraagd voor de Stichting Babyspullen.

Pedagogisch medewerker Sandra is één van de vrijwilligers van Stichting Babyspullen en tevens werkzaam op kinderdagverblijf Kwebbel. Ze vertelt: “Ik woon in Woerden en heb een grote container in mijn tuin staan. Hier kunnen mensen uit de buurt onder andere babykleding, beddengoed, nieuwe luiers en verzorgingsproducten doneren. De inhoud van de container wordt door de stichting gebruikt om babystartpakketten mee te maken. Deze pakketten worden vervolgens via diverse instanties gratis verstrekt aan ouders die het financieel moeilijk hebben.”

Kwebbelrun
Op het speelplein verzamelen ouders en grootouders zich. Ook zijn enkele bewoners van het aangrenzende Careyn Weddesteyn zorgcentrum aanwezig om de Kwebbelrun te openen. Na een korte warming-up is het officiële moment daar: het lintje wordt doorgeknipt waarna de kinderen, met op de rug de zelfgemaakte startnummers, beginnen aan hun rondjes. Het is leuk om te zien dat de kinderen, variërend in de leeftijd van 2 tot 4, veel plezier hebben in het afleggen van het parcours. En dat plezier gun je elk kind. Juist daarom is het belangrijk dat Stichting Babyspullen oog heeft voor de situatie van kinderen binnen gezinnen die weinig te besteden hebben. Ieder kind heeft recht op een goede start! Naar aanleiding van de run zijn veel babyspullen voor de stichting verzameld. Deze spullen zijn inmiddels allemaal opgehaald (zie foto).

Voor een inzamelpunt bij jou in de buurt of voor meer informatie kun je terecht op www.stichtingbabyspullen.nl.

KDV Kwebbel, Facebook, Twitter

Terug naar vorige pagina