Kleine Mondriaantjes aan het werk voor het goede doel | Kind & Co
25 november 2018

Kleine Mondriaantjes aan het werk voor het goede doel

Afgelopen weken verzamelden alle kleine Mondriaantjes van kinderdagverblijf Bladerrijk (Loenen) zich voor een workshop ‘kunst maken’. De fraaie kunstwerken worden verkocht aan de ouders. De opbrengst van de actie gaat naar Make a Wish.

Annemarie Wink is vrijwilliger bij de stichting Make a Wish. Zij geeft als teamleider leiding over een groep wenshalers, fondsenwervers en wensvervullers van de stichting. Vol passie vertelt ze over Make a Wish. “Ik maak prachtige dingen mee. Het geeft veel voldoening om een wens van een ernstig ziek kind in vervulling te kunnen laten gaan! Bij het vervullen van wensen is bijna niets te gek. Om wensen te kunnen realiseren is geld nodig, maar de reactie van kinderen wanneer hun wens in vervulling gaat is onbetaalbaar!”

Om geld in te zamelen voor Make a Wish maken kinderen van KDV Bladerrijk mooie kunst, die vervolgens geveild wordt onder familieleden en andere belangstellenden. Clustermanager Miranda: “We hebben canvassen voor de kinderen aangeschaft, zodat ze zich kunnen uitleven als ware kunstenaars. Bovendien hebben we kindertekendocent Anna Verhoeven gevraagd om de jonge kunstenaars te begeleiden. Op die manier is deze actie voor het goede doel tegelijkertijd ook leerzaam.”

Tijdens de workshop leren de kinderen dat er geen regels zijn bij het maken van kunst. Een kwast? Die heb je niet per sé nodig. Je kunt ook je handen gebruiken om een mooi schilderij te maken! De kinderen genieten zichtbaar van het werken met verf en andere materialen. Aan het einde van de workshop worden alle kunstwerken zorgvuldig verzameld om te drogen. Je hoeft geen kunstkenner te zijn om te zien dat deze kunstwerkjes veel geld op gaan leveren.

KDV Bladerrijk, Facebook, Twitter

Terug naar vorige pagina