Kies voor Tuin der Tuinen | Kind & Co
15 november 2018

Kies voor Tuin der Tuinen

Tegenover peutergroep en BSO Vlinder in Houten, op het maïsveld, wordt in de nabije toekomst de nieuwbouwwijk ‘de Kiem van Houten’ gebouwd. Bewoners van de Narcissentuin (zij wonen tegenover deze nieuwbouwwijk) hebben het bewonersinitiatief Tuin der Tuinen vorig jaar voorgelegd aan de Gemeente Houten en Jansen Bouwontwikkeling. Hun initiatief is enthousiast ontvangen en deze toekomstige biodiverse, verbindende vlinder- en bijentuin staat inmiddels ingetekend in het projectplan.

Wij zullen vanuit onze BSO groep en ons peuterplein op deze toekomstige tuin uitkijken. Basisschool de Vlinder ondersteunt dit initiatief en heeft zich samen met de bewoners van de Narcissentuin ingezet om dit gebied mogelijk zelfs helemaal parkeerplaats vrij te maken.  Dat wordt nu onderzocht door het bouwbedrijf en het resultaat wordt binnenkort gepresenteerd. In dat geval zal dit gebied tussen de basisschool de Vlinder en het maisveld in de toekomst mogelijk zelfs helemaal omgetoverd worden in een nog grotere Tuin der Tuinen (zie voor meer informatie www.tuindertuinen.nl) en kunnen onze peuters en kinderen van de BSO ook meegenieten van dit prachtige initiatief.

Inmiddels is dit initiatief ingediend bij het duurzaamheidsfonds Houten en genomineerd voor de Groene Keus 2018. Het publiek kan nog tot 16 november stemmen en het is natuurlijk belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen op dit mooie plan stemmen; namelijk een bewonersinitiatief dat niet alleen bijdraagt aan meer fysieke en sociale duurzaamheid in Houten, maar in dit geval ook bijdraagt aan veiligheid in de directe omgeving van de school/ kinderopvang locatie van Kind & Co.

Stemmen is makkelijk en kan via onderstaande link. Het kost slechts een paar seconden en er hoeven geen persoonsgegevens ingevuld te worden. U kunt Tuin der Tuinen aanvinken, op ‘stem’ klikken en klaar. Dat kan nog vandaag en morgen (15 en 16 november).

https://www.dfhouten.nl/index.php/uw-keuze/keuze-2018

Hartelijk dank

PSZ De Vlinder, BSO Vlinder

Terug naar vorige pagina