Gesprekje met peuter op kinderdagverblijf Schatkamer in Utrecht | Kind & Co
1 juni 2018

Gesprekje met peuter op kinderdagverblijf Schatkamer in Utrecht

Een kijkje in de keuken!

De clustermanager van kinderdagverblijf Schatkamer in Utrecht staat een kopje koffie in de keukente tappen om de dag te starten als een peuter van 3.5 jaar om het hoekje komt kijken. Hij is altijd in voor een praatje. Onderwerp? Maakt niet, hij kletst er op los. Het begint met het zijn van een grote hulp bij papa en mama thuis. Thuis mag hij namelijk wel eens helpen met stofzuigen en dweilen. Nee, niet altijd, soms. Als hij namelijk groot is mag hij áltijd stofzuigen en dweilen. En groot is hij bíjna, dan gaat hij naar de BSO zegt hij. “En, waar ben je nu dan?” De peuter: “Nu ben ik bij de juffies. Ik vind het best een beetje spannend om naar de BSO te gaan.” Er zullen vast juffies en kinderen zijn die jou dan willen helpen die jij al kent. De peuter: “Ja! Een meisje!”

Dat is dus geregeld, fijn!

Onderling met de pedagogisch medewerkers is de conclusie dat er bij dit gesprek een microfoon moest worden gehouden. Héérlijk die gesprekken en die logica! De peuter hoort dit natuurlijk en steekt hierop in, maar heeft het over een telefoon. De pedagogisch medewerkers leggen uit dat ze een microfoon bedoelen, zo’n ding waar je door heen kan praten. Hij: “Ja, dan kan je zeggen, (met zijn vinger in de lucht en luide stem) DE VOORSTELLING GAAT BEGINNEN!”. Natúúrlijk weet hij wel waar ze het over hebben. Hij kijkt even naar een wit gehakte schoenen en zegt; “Jij bent een juffrouw van de voorstelling, want die hebben altijd zulke schoenen.”

De clustermanager pakt haar kop koffie en kruipt achter de pc met een glimlach op haar gezicht. Wat heeft ze toch een leuke baan!

KDV Schatkamer

Terug naar vorige pagina