Workshop op Kinderdagverblijf Spruit in Breukelen: "je hoeft niet bang te zijn voor pleisters en een schram" | Kind & Co
22 mei 2018

Workshop op Kinderdagverblijf Spruit in Breukelen: “je hoeft niet bang te zijn voor pleisters en een schram”

Opleider BHV/ EHBO,  Incase bestaat 20 jaar. Daarom hebben zij kinderdagverblijf Spruit getrakteerd op een exclusieve workshop over EHBO met Arjan Smit van Sesamstraat. Hoe kun je kinderen nu op een leuke manier laten wennen aan een verbanddoos?

“Beer Cees heeft zijn pootje gestoten. Wat moeten we nu doen? Zit er misschien iets in de koffer wat we kunnen gebruiken” Tien peutertjes kijken van de beer naar de EHBO-koffer en weer terug. Ze zijn nog een beetje verlegen deze ochtend. Maar Arjan Smit weet precies hoe hij daarmee om moet gaan. Hij moedigt één van de kinderen aan. “Wil jij deze pleister op de beer plakken?”

Ondertussen is de verlegenheid bij de meeste peuters al aardig weggeëbd. Er graaien er drie tegelijk in de EHBO-koffer. Beer Cees zit volgeplakt. Er wordt gegiecheld. En nu beginnen de kinderen zichzelf vol te plakken met de kleurige kinderpleisters.  En dat is nou ook precies het doel van deze workshop. Je hoeft niet bang te zijn voor een wondje.”

KDV Spruit, Facebook, Twitter, Geen onderdeel van een categorie

Terug naar vorige pagina