Kunst in de buurt ter verbetering van de wijk | Kind & Co
23 januari 2018

Kunst in de buurt ter verbetering van de wijk

Niet voor, maar met de buurt. Bewoners van de Rijtuigenbuurt hebben eind vorig jaar hun keuze gemaakt voor kunst in de buurt. Het doel van dit kunstproject is de uitstraling en het imago van de buurt te verbeteren.
Dit gebeurde door samen met bewoners kleurrijke kunstwerken vorm te geven die een zichtbare plek krijgen in de buurt.
In opdracht van de gemeente Nieuwegein hielden 5 kunstenaars een pitch voor de kunstwerken. Joyce Verheul kwam met een project waarbij ze boomknuffelaars wilde ontwerpen waarmee bomen in de wijk op een kleurrijke manier versierd werden. Al snel werd ook BSO De Kameleon benaderd, mede ook omdat veel kinderen die daar komen ook in de wijk wonen was het idee om mee te doen snel geregeld.
Het eerste doek hangt al in de wijk en afgelopen woensdag en vrijdag hebben de kinderen weer mee mogen doen om andere doeken te maken.
Het zijn zeer fraaie, uiteenlopende kunstwerkjes geworden, alle kinderen hebben hun steentje bijgedragen.

BSO De Kameleon

Terug naar vorige pagina