Beton storten en kinetisch zand maken op BSO Minoes/Kids | Kind & Co
5 januari 2018

Beton storten en kinetisch zand maken op BSO Minoes/Kids

In de kerstvakantie konden de kinderen bij BSO Minoes/Kids een kaarsenstandaard maken door beton te gieten in een mal. Ook konden de kinderen kinetisch zand maken waarmee je mooie dingen kan bouwen.

Eerst waren de oudere kinderen aan de beurt, ze kregen een mal en een bakje waar ze zelf beton in konden maken. Als het beton de goede dikte had mochten ze het storten in een mal en de kaarsen erin stoppen. Vervolgens konden ze ervoor kiezen om de bovenkant van het beton te versieren met schelpen, glitters en steentjes. Het beton een tijdje drogen voor we het eindresultaat kunnen zien. Spannend!

Na de oudere kinderen waren de jongere kinderen aan de beurt. Eerst werd er zand verzameld uit de zandbak en vervolgens werd er veel afwasmiddel en maizena aan het zand toegevoegd. Nu moest er alleen door de kinderen nog goed gekneed worden en vervolgens konden ze met de zandbak figuren hele mooie dingen maken.

BSO Minoes / Kids

Terug naar vorige pagina