21 januari 2016

Nationale voorleesdagen

27 januari t/m 6 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op veel locaties wordt hier aandacht aan besteed. Een groot succes is altijd het Nationale Voorleesontbijt, vaak komt er dan een speciaal iemand de kinderen voorlezen. Een bekende Nederlander, de burgemeester of een vader/moeder. Dit jaar staat het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts centraal. ‘We hebben er een geitje bij’ gaat over een nieuwe bewoner die op de kinderboerderij geboren wordt.  Voor Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Voorlezen stimuleren
De Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen.

Organisatienieuws

Terug naar vorige pagina